You are currently viewing Pekka Hyysalo – Fight Back
Pekka Hyysalo - Fight Back / kirjablogi & kirja-arvostelu

Pekka Hyysalo – Fight Back

Mitä sanoa Pekka Hyysalon elämänkerrasta? Kyseessä on elämänkerta tai oikeastaan pieni siivu Pekka Hyysalon elämästä joka muutti koko hänen elämänsä kulun kerralla. Elämänkerta ihmiseltä joka on ollut huipulla ja tullut sieltä yhden kaatumisen mukana alas. Tämän jälkeen hän on nostanut oman elämänsä uudelle tasolle ja taistellut läpi elämän aina uusi tavoite mielessään.

Kirja itsessään on erittäin jouheva ja eteenpäin vievä. Itse en ollut Pekan tarinaan sen kummemmin tutustunut ennen kirjan lukemista. Tiesin että kyseessä oli ollut kaatuminen ja Pekka oli sieltä takaisin elävien kirjoihin itsensä taistellut. Kirjan luettuaan sitä kuitenkin hätkähtyy siitä matkan määrästä mitä tämä nuori mies on elämässään joutunut kulkemaan palautuakseen. 

Itsessään kirja ei minusta tarjonnut sisällöllisesti valtavia kolahduksia. En sano missään nimessä että kirja olisi huono vaan päinvastoin. Kirja itsessään on erinomainen. Pääsanoma siinä oikeastaan juuri oli se että päämääräisellä taistelulla kohti tavoitteita ja jatkuvalla tietoisella epämukavuusalueelle menemisellä voi saavuttaa asioita joita muut eivät koskaan olisi uskoneet sinun saavuttavan. Ennen kaikkea positiivinen ja optimistinen asenne auttavat selviytymään yli elämää täydellisesti mullistavista asioistakin.

Kirja toimii enemmän herättelijänä. Varsinkin tilanteessa jos itsellä on vaikea taival menossa. Kirja antaa uutta näkökulmaa omaan tekemiseen. Lähtökohtaisesti monet asiat otetaan aivan liian vakavasti ja koetaan elämää murtavina. Fight Back antaa tähän uutta näkökulmaa että ehkä ne asiat eivät oikeasti olekkaan niin huonosti. Toisaalta kirjasta korostuu se että ainoa tapa päästä hyviin tuloksiin on asettaa itselle kovat tavoitteet. Semmoiset joihin itse uskoo, muiden ei niihin tarvitse uskoa kunhan itse uskoo. 

Kirjasta tulee mieleen TeamUp – tapahtumassa tapaamani kaksi nuorta yrittäjää, jotka olivat perustaneet oman vaatemerkkinsä. Heillä ei ollut mitään kokemusta vaatetusalalta mutta heillä oli tavoitteena tehdä vaatteillaan 100,000 euroa liikevaihtoa kolmessa kuukaudessa. Sitä tavoitetta kohti he olivat lähteneet alkuvuodesta kulkemaan. Asia mikä ehkä itseen heiltä kolahti samalla tavalla kuin tässä Hyysalon kirjassa oli se mitä toinen näistä kavereista sanoi: ”Asettamalla törkeän tavoitteen voi olla tyytyväinen siihen kun pääsee puoli matkaan tästä tavoitteesta.” Minusta se oli hienosti sanottu ja sama oikeastaan kumpuaa myös Hyysalon kirjasta. Hän ei koskaan, todennäköisesti, tule ammatikseen laskemaan mutta asettamalla tavoitteen joka on tarpeeksi suuri, ja johon hän itse uskoo, hän voi päästä tuloksiin jotka eivät olisi olleet mahdollisia pienemmillä tavoitteilla.

Kirjan luettuani haluan ostaa itselleni myös Fight Back – pipon ehdottomasti. Kyseessä on Hyysalon oma brändi ja toivottavasti tulonlähde jolla hän pystyy itsensä myös tulevaisuudessa elättämään. Hieno kirja ja tarina jota voin suositella kyllä kaikille lämpimästi. Pieni siivu yhden ihmisen elämästä jonka aikana hän musersi haaveensa mutta jonka kautta hän oppi tuntemaan itsensä paremmin ja nousemaan tasolle johon ei ilman tätä polkua olisi päässyt nousemaan.

ARVOSANA 3,5 / 5

Vastaa